Om Professor Clark Gracie

Professor Clark Gracie

Avstamming: 

Mitsuyo MaedaCarlos Gracie Sr. > Carlson Gracie > Carley Gracie > Clark Gracie

Clark Rouson Gracie er en Brasiliansk Jiu-Jitsu Blackbelt under Carley Gracie og et medlem av Gracie-familien, i tillegg til å være en av de beste mellomvekts BJJ-utøverne i hans generasjon. Clark ble tidlig kjent i BJJ-sportens profesjonelle krets ikke bare for seierene, men også for hans offensive stil.

Hovedprestasjoner:

  • IBJJF World No-Gi Middleweight Champion (2018)

  • IBJJF Pans Champion (2013)

  • UAEJJF US National Pro Champion (2015)

  • UAEJJF Grand Slam – Tokyo Champion (2015)

  • IBJJF American National Champion (2010)

  • IBJJF World No-Gi 2nd Place (2012)

  • IBJJF World 3rd Place (2011)

  • IBJJF Pans 3rd Place (2011)

Clark Gracie Biografi

Clark Gracie ble født 17. juli 1984 i Solano County, California, men voks opp i San Francisco og Rio de Janeiro, Brasil. Han er barnebarnet til Gracie Jiu-Jitsu grunnleggeren Carlos Gracie Sr. og sønnen til en annen grappling legende – Carley Gracie.

Fra ung alder så inspirerte faren og andre familie-medlemmer Clark til å trene og konkurrere. I sin uendelige søken etter å bli bedre, så flyttet Clark til San Diego der han ble medlem av Rodrigo Mederios sitt Revolution Team. Hos dem fikk Clark noen veldig tøffe BJJ-utøverne som treningspartnere, noe hjalp ham å utvikle seg til å bli en meget dyktig kampsport-utøver. På denne tiden ble Clark Gracie godt kjent i Nord-Amerikas grappling krets etter å ha vunnet flere viktige turneringer både på en nasjonalt og internasjonalt nivå, alltid under veiledningen til sin far, Carley Gracie.

Etter en rekke bra resultater ble Clark tildelt et fullt fortjent svart belte i Mai 2010 av sin far Carley Gracie, under en sermoni hos BJJ Revolution Team Academy. Clark har uttalt at han fikk svart belte ganske sent i forhold til de fleste mannlige Gracie-familie medlemmene, men at han er glad han fikk det når han gjorde.

Clark har i dag flere brasiliansk jiu-jitsu skoler rundt omkring i verden. Deriblant USA, Kina, New Zealand, Sør-Korea og Mexico. I 2016 ble Clark enig med sin norske venn, Daniel Snekvik, om å opprette et Team i Norge. Clark har vært i Norge flere ganger siden den gang, blant annet i 2017 da han tok med sin far, Carley Gracie for et todagers seminar. Clark har tildelt belter til flere medlemmer av Clark Gracie Jiu-Jitsu Norway, og i 2018 tildelte han et brunt belte til sin venn, Daniel Snekvik under en sermoni hos Clark Gracie Jiu-Jitsu Norway.

Clark Gracie bruker i dag sin tid til å reise rundt omkring i verden for å trene BJJ med nye og gamle venner, være far til sin sønn og ha faste treninger i sitt hovedkvarter i San Diego. Clark deltar også i diverse BJJ-turneringer og super-kamper når det passer inn i timeplanen hans..

Proffesor Clark Gracie kommer minst en gang i året til Norge og Clark Gracie Jiu-Jitsu Norway for å ha seminar, treninger, og for å være sammen og bli kjent med klubbmedlemmene våre.